Siehe auch
viewtopic.php?t=6571
viewtopic.php?t=6563
"We examined consumption of animal foods, protein and calcium in relation to risk of prostate cancer among 142 251 men in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition. Associations were examined using Cox regression, stratified by recruitment centre and adjusted for height, weight, education, marital status and energy intake. After an average of 8.7 years of follow-up, there were 2727 incident cases of prostate cancer, of which 1131 were known to be localised and 541 advanced-stage disease. A high intake of dairy protein was associated with an increased risk, with a hazard ratio for the top versus the bottom fifth of intake of 1.22 (95% confidence interval (CI): 1.07–1.41, Ptrend=0.02). After calibration to allow for measurement error, we estimated that a 35-g day-1 increase in consumption of dairy protein was associated with an increase in the risk of prostate cancer of 32% (95% CI: 1–72%, Ptrend=0.04). Calcium from dairy products was also positively associated with risk, but not calcium from other foods. The results support the hypothesis that a high intake of protein or calcium from dairy products may increase the risk for prostate cancer."
Hier die Autoren und Institute der Untersuchung:
4Division of Cancer Epidemiology, German Cancer Research Centre, Heidelberg, Germany
5German Institute of Human Nutrition, Potsdam-Rehbücke, Germany
Linseisen4, S Rohrmann4, H Boeing5, T Pischon5,
http://www.nature.com/bjc/journal/v98/n9/abs/6604331a.html
Die Autoren Prof. Heiner Boeing und Privatdozent Tobias Pischon vom Deutschen Institut für Ernährungsforschung (DIfE) in Potsdam-Rehbrücke. haben an einer europaweiten Langzeituntersuchung teilgenommen, die im Jahr 2007 abgeschlossen wurde .
Im April 2008 ging das Ergebnis der europaweiten Langzeituntersuchung bei
British Journal of Cancer (2008)Epidemiology online. Die Ergebnisse der Untersuchung erhärtete den Zusammenhang zwischen dem Konsum von Michprodukten und der Erkrankung an Prostatakrebs.
Nachzulesen unter:
http://www.nature.com/bjc/journal/v98/n9/full/6604331a.html
Unter den Teilnehmern an der Langzzeituntersuchung findet man
aus der Bundesrepublik zwei Institute :
4)Division of Cancer Epidemiology, German Cancer Research Centre, Heidelberg, Germany
5)German Institute of Human Nutrition, Potsdam-Rehbücke, Germany
Das hier sind die Autoren aus der BRD:
Linseisen4, S Rohrmann4, H Boeing5, T Pischon5,
Prof. Heiner Boeing und Privatdozent Tobias Pischon vom Deutschen Institut für Ernährungsforschung (DIfE) in Potsdam-Rehbrücke kamen wie ihre Mitautoren zu dem Schluß, dass Milchprotein und Milchkalzium Riskikofaktoren des Prostatakrebses sind.
Eine Veröffentlichung der Ergebnisse zum Beispiel auf der Heidelberger Informationsseite
gab es nicht. Auch ging keine Meldung durch die deutsche Medienlandschaft