Zu Amazones Link
Attn: NICNAS
GPO Box 58,
Sydney, NSW. 2001.
MCS@nicnas.gov.au
A Personal submission to NICNAS in response to "A Review of Multiple Chemical Sensitivity – Working Draft Report" released in November 2008.
My comments are based on my own personal experience living with MCS, helping those with the condition, and research I have read.
Page 7 Notes: Some challenge tests suggest that it is the smell or odour of a triggering agent, rather any of its pharmacological or toxicological properties per se that elicit MCS symptoms.
My response: Whilst people with MCS describe the smell of a substance, it is not the smell that elicits the reaction it is the chemical substance of an object. This is also true of naturally forming chemicals within natural substances, such as plant life and foods.
Odours can be perceived differently for different sufferers and to describe a chemical as a smell is misleading, and will never identify the chemical that maybe causing the reaction. This would hinder future research. People with MCS should be taken more seriously; they are often referred to as canaries in the coalmine, and can usually identify toxic levels of a substance or environment well before science discovers it to be.
Research also shows that many people with MCS have a heightened sense of smell; however there are also sufferers of MCS who have little or NO sense of smell, yet still elicit a reaction. (1) Therefore, how can a smell be a triggering agent, in those with MCS who have No sense of smell?
Ubersetzung des Textes aus einem Schreiben an
http://www.nicnas.gov.au/
Zu Seite 7: Manche Expositionstests lassen vermuten, dass der Geruch einer Triggersubstanz MCS-Symptome hervorruft, und nicht eine pharmokologische oder toxikologische Eigenschaft der Substanz an sich.
Meine Antwort: Während Menschen mit MCS den Geruch einer Substanz beschreiben, ist es nicht der Geruch, der die Reaktion hervorruft, sondern die chemische Substanz eines Objekts. Das gilt auch für Chemikalien natürlichen Ursprungs in natürlichen Substanzen, wie Pflanzen oder Lebensmittel.
Gerüchte können von unterschiedlichen Patienten unterschiedlich aufgenommen werden und die Beschreibung einer Chemikalie als Geruch ist fehlleitend, und so wird die Chemikalie, die die Reaktion hervorruft, niemals zu identifizieren sein. Das würde weitere Forschung behindern. Menschen mit MCS sollten ernster genommen werden; man sieht sie of als „Kanarienvögel in der Kohlemine“, und sie können toxische Level einer Substanz oder Umwelt wahrnehmen, bevor die Wissenschaft sie nachweisen kann.
Die Forschung zeigt auch, dass viele Menschen mit MCS einen besonders ausgeprägten Geruchssinn haben; aber es gibt auch MCS-Patienten die nur wenig oder KEINEN Geruchssinn haben, trotzdem reagieren sie. Also daher, wie kann ein Geruch ein Trigger sein bei MCS-Patienten ohne Geruchssinn?
http://www.nicnas.gov.au/Current_Issues/MCS/Submissions/Dianne_Sulman2.pdf